Mango pit planten: een leuke en makkelijke manier om je eigen fruit te kweken

Ben jij ook zo gek op mango’s? Wist je dat je de pit van een mango kunt gebruiken om je eigen fruitboom te kweken? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het planten van een mango pit is eigenlijk heel eenvoudig en het resultaat is een mooie, groene plant die na een paar jaar heerlijke mango’s produceert.

Hoe plant je een mango pit?

Het planten van een mango pit is heel eenvoudig. Allereerst moet je de pit schoonmaken en drogen. Dit kun je doen door de pit af te spoelen onder de kraan en hem daarna te laten drogen in de zon. Als de pit helemaal droog is, kun je hem planten in een pot met vochtige potgrond. Het is belangrijk dat de pit ongeveer 2-3 cm diep in de grond zit en dat je de grond goed vochtig houdt.

Houd de grond vochtig en geef de plant voldoende licht

Als je een mango pit hebt geplant, is het belangrijk dat je de grond goed vochtig houdt. Mango’s houden namelijk van een vochtige omgeving. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt. Plaats de pot op een lichte plek, bijvoorbeeld bij het raam.

Geduld is een schone zaak: het duurt even voordat de pit ontkiemt

Het duurt even voordat een mango pit ontkiemt. Het kan wel 2-3 weken duren voordat je de eerste tekenen van groei ziet. Houd de grond vochtig en geef de plant voldoende licht en geduldig afwachten is de boodschap.

Verpot de plant als hij groter wordt

Als de plant groter wordt, is het belangrijk om hem te verpotten in een grotere pot. Zo heeft de mango genoeg ruimte om te groeien en zal hij sterker worden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Dit kun je doen door af en toe wat voeding aan het water toe te voegen.

Groeien er straks heerlijke mango’s aan jouw boom?

Als je een mango pit plant, is het natuurlijk de bedoeling dat er uiteindelijk heerlijke mango’s aan je boom groeien. Het duurt echter wel een paar jaar voordat je de eerste vruchten kunt verwachten. Maar met een beetje geduld en liefde kun jij straks genieten van je eigen, zelfgekweekte mango’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven