Privacy policy

Wie zijn we

Planten-|Stekjesruil NL is een groen initiatief op basis van de ideologieën van de ruileconomie en consuminderen. Wij willen mensen aanzetten tot het ruilen van planten en stekjes en ze bewust maken dat planten gratis vermeerderd kunnen worden.

Daarom bieden wij op Facebook (via de groepen Planten-|Stekjesruil NL & Planten-|Stekjesruil BE) een platform om planten en stekjes te ruilen. Op de website Plantenstekjesruil.nl, onze Facebookpagina’s (Plantenstekjesruil en De Groene Bieb) en op Youtube (kanaal: Plantenstekjesruil NL), Instagram (Plantenstekjesruil) en Twitter (Plantenstekjesruil) geven we tips voor stekken en plantverzorging. Ook organiseren we ruilevents waar deelnemers hun planten en stekjes onderling kunnen ruilen. Deze evenementen organiseren wij geheel belangeloos en ook de diverse mediakanalen (de website Plantenstekjesruil.nl en onze groepen, kanaal en accounts op Facebook, Youtube, Instagram en Twitter) beheren wij geheel belangeloos. Planten-|Stekjesruil NL is dan ook een non-profit initiatief.

Deze privacy policy is van toepassing op ons website-adres: https://plantenstekjesruil.nl. Voor de privacyreglementen van andere websites waar wij gebruik van maken (Facebook, Youtube, Instagram en Twitter) verwijzen wij u graag naar hun privacyverklaringen. Wij doen ons uiterste best om de volgers van onze Facebookpagina’s, de leden van onze Facebookgroepen en de bezoekers van ons Youtubekanaal actief te informeren over het feit dat er via deze mediakanalen persoonsgegevens verzameld worden. Dit doen wij onder andere in de ‘vastgezette berichten’ op Facebook en in de ‘about-sectie’ op het Youtubekanaal. Hoewel wij ook graag onze volgers op Instagram en Twitter op deze manier willen informeren, bieden deze mediakanalen te weinig ruimte om een account te omschrijven om een dergelijke waarschuwing in op te nemen.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Planten-|Stekjesruil NL verwerkt uw persoonsgegevens wanneer u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u uw persoonsgegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Naam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Overige persoonsgegevens die u zelf actief verstrekt bijvoorbeeld door een reactie op onze website achter te laten, een profiel op ons forum* aan te maken of een verzoek tot het lenen van zaden via De Groene Bieb in te dienen

Planten-|Stekjesruil NL heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van hun ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder toestemming van een ouder of voogd persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@plantenstekjesruil.nl zodat wij deze informatie kunnen verwijderen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Door het gebruikmaken van onze diensten en/of het verstrekken van uw gegevens verleent u ons toestemming om deze gegevens te verwerken.

Planten-|Stekjesruil NL verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • de e-mail die u ons gestuurd hebt te beantwoorden
  • u op uw verzoek zaden toe te sturen die u van De Groene Bieb wil lenen
  • u de mogelijkheid bieden te reageren op berichten op de website www.plantenstekjesruil.nl en/of een account op ons forum* aan te maken

Bezoekers van www.plantenstekjesruil.nl kunnen onder berichten op de website reageren. Deze reacties zijn openbaar en gelden als persoonsgegevens. Deze reacties worden bewaard om ze te kunnen tonen. Wij raden u aan om niet onder uw eigen naam berichten te plaatsen en/of geen berichten te plaatsen waarvan u niet wil dat elke internetgebruiker ze kan lezen.

Het forum* is bedoeld om gebruikers de gelegenheid te bieden van gedachten te wisselen over planten en stekjes. De berichten die u op het forum* plaatst, zijn ook persoonsgegevens. Deze worden bewaard om ze te kunnen tonen. Het forum* is een openbare online plek: elke internetgebruiker kan meelezen. Deze berichten zijn en blijven zichtbaar voor een ieder die meeleest. Bovendien kunnen deze berichten in de Google zoekmachine weergegeven worden. Wij raden u daarom aan om niet onder uw eigen naam berichten te plaatsen en/of geen berichten te plaatsen waarvan u niet wil dat elke internetgebruiker ze kan lezen.

Om een reactie op de website www.plantenstekjesruil.nl te plaatsen en/of om u te registreren op ons forum* dient u uw emailadres en naam in te vullen om spam te voorkomen. Het staat u vrij om een (gebruikers)naam in te vullen die niet overeenkomt met uw echte naam.

Geautomatiseerde besluitvorming en profilering
Planten-|Stekjesruil NL neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Tevens maken wij geen profielen op basis van uw persoonsgegevens.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Planten-|Stekjesruil NL heeft uw persoonsgegevens niet nodig om de website te laten werken en zal daar ook niet naar vragen. Wanneer u ons uit vrije wil gegevens toestuurt – en ons daarmee toestemming voor verwerking verleent – gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om.

Wanneer u een reactie op de website achterlaat of een bericht op het forum* plaatst dan wordt die reactie/ dat bericht en de metadata van die reactie/dat bericht voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Planten-|Stekjesruil NL bewaart uw overige persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor u uw gegevens aan ons hebt verstrekt. Bijvoorbeeld:

Voorbeeld 1: wanneer u ons een e-mail hebt gestuurd en wij hebben deze beantwoordt dan verwijderen wij deze correspondentie een maand na de laatstgestuurde e-mail. Deze termijn hanteren wij zodat wij, wanneer u nog reageert, de mogelijkheid willen hebben om de volledige correspondentie in te zien.
Voorbeeld 2: wanneer u zaden van De Groene Bieb wil lenen, dan bewaren wij uw gegevens tot het moment dat wij de door u geoogste zaden terug ontvangen hebben.
Voorbeeld 3: Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website bewaren we persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Delen van persoonsgegevens met derden
Planten-|Stekjesruil NL verstrekt geen gegevens aan derden tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Wel kunnen reacties van bezoekers door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Op onze websites vindt u bovendien links naar websites van derden (bijvoorbeeld van Facebook, Youtube en Instagram). Planten-|Stekjesruil heeft geen invloed op de manier waarop deze derden persoonsgegevens verwerken. Voor meer informatie over de privacyreglementen van betreffende websites verwijzen we u naar het privacyreglement van deze websites.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam,  e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account heeft en inlogt op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert, wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel dat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Tenslotte houden we de statistieken van deze website bij met behulp van cookies. We gebruiken het  programma Google Analytics om ons websiteverkeer te analyseren. Dit is de Privacy Policy van Google Analytics.

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Facebook en Twitter.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U hebt recht op inzage in de persoonsgegevens die wij van u verwerken, u hebt recht om de gegevens te corrigeren, u hebt recht om bezwaar te maken tegen de verwerking of om ons te verzoeken de verwerking te beperken. Als u een account heeft op deze site, of u heeft reacties achtergelaten, kunt u ons ook verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die u ons opgegeven hebt. Tot slot kunt u ook verzoeken dat we persoonlijke data die we van u hebben, verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@plantenstekjesruil.nl. We reageren zo snel mogelijk – maar in ieder geval binnen vier weken – op uw verzoek. Planten-| Stekjesruil NL wil u er op wijzen dat u via deze link een klacht in zou kunnen dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Uw gegevens worden bewaard op de servers van Hostnet en WordPress via hun ‘shared hosting pakket’. Wij zijn bezig om met deze bedrijven verwerkingsovereenkomsten te sluiten. Deze bedrijven nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als u het idee heeft dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via info@plantenstekjesruil.nl

Het is mogelijk dat dit privacy- en cookiebeleid wordt gewijzigd. We raden u daarom aan om deze pagina regelmatig te bezoeken en het beleid te raadplegen. 

* Wij zijn bezig om een forum aan de website www.plantenstekjesruil.nl toe te voegen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de best mogelijke surfervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of op "Accepteren" hieronder te klikken, dan gaat u akkoord met deze instellingen.

Sluiten