Privacyverklaring

Plantenstekjesruil.nl is een groen initiatief op basis van de ideologieën van de ruileconomie en consuminderen. Wij willen mensen leren hoe ze zelf hun planten kunnen stekken en onderling kunnen ruilen.

Deze privacyverklaring is van toepassing op ons website-adres: https://plantenstekjesruil.nl. Naast deze website zijn wij ook te vinden via social-media-kanalen zoals Facebook, Youtube, Instagram en Twitter. Wij maken u erop attent dat uw persoonsgegevens door de betreffende kanalen verwerkt worden wanneer u ons via deze kanalen bezoekt. Daarom raden wij u aan om ook hun privacy-verklaringen te raadplegen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Straatnaam, huisnummer en postcode, plaatsnaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige gegevens die u zelf actief aan ons verstrekt bijvoorbeeld door een reactie op onze website achter te laten;
  • foto- en video-opnames van activiteiten.

Plantenstekjesruil.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van hun ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder toestemming van een ouder of voogd persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@plantenstekjesruil.nl zodat wij deze informatie kunnen verwijderen.

Als wij tijdens activiteiten foto- of video-opnames maken, dan maken wij dit altijd bekend aan de deelnemers. Ook vermelden wij dat we de opnames gebruik voor publicatie op onze website en social-media-accounts. Staat u op een foto of video en vindt u dit bij nader inzien toch niet fijn, neem dan contact met ons op via info@plantenstekjesruil.nl zodat wij dit materiaal kunnen verwijderen of u kunnen blurren.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Plantenstekjesruil.nl verwerkt uw persoonsgegevens wanneer u een bestelling bij ons plaatst, u zich inschrijft voor een activiteit, of anderszins gebruik maakt van onze diensten. Door het verstrekken van uw gegevens verleent u ons toestemming om deze gegevens te verwerken.

Plantenstekjesruil.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • om de e-mail die u ons gestuurd hebt te beantwoorden;
  • om u de mogelijkheid te geven deel te nemen aan onze activiteiten;
  • om uw bestelling te versturen;
  • om u de mogelijkheid bieden om te reageren op berichten op de website plantenstekjesruil.nl. Deze reacties zijn openbaar en worden bewaard om ze te kunnen tonen. Wij raden u aan om geen reacties te plaatsen waarvan u niet wil dat elke internetgebruiker ze kan lezen. Om een reactie op de website www.plantenstekjesruil.nl te plaatsen dient u uw emailadres en naam in te vullen om spam te voorkomen. Het staat u vrij om een (gebruikers)naam in te vullen die niet overeenkomt met uw echte naam.

Geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Plantenstekjesruil.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Tevens maken wij geen profielen op basis van uw persoonsgegevens.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Plantenstekjesruil.nl heeft uw persoonsgegevens niet nodig om de website te laten werken en zal daar ook niet naar vragen. Wel hebben wij uw persoonsgegevens nodig om u van dienst te kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer u deel wilt nemen aan een van onze activiteiten of wanneer u een bestelling bij ons plaatst. Wanneer u ons gegevens toestuurt – en ons daarmee toestemming voor verwerking verleent – gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om.

In verband met de fiscale bewaarplicht worden uw persoonsgegevens 7 – 10 jaar bewaard.

Wanneer u een reactie op de website achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie echter voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Delen van persoonsgegevens met derden

Plantenstekjesruil.nl verstrekt geen gegevens aan derden tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting of wanneer we samen met derden een activiteit organiseren. Ook kunnen reacties van bezoekers op onze website door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Cookies die wij gebruiken

“Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op de harde schijf van je computer zet op het moment dat je de site bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om de ene gebruiker van de andere te onderscheiden” (Bron: https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/wat-zijn-cookies).

Meer informatie over de cookies die wij gebruiken vindt u in onze cookieverklaring.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U hebt recht op inzage in de persoonsgegevens die wij van u verwerken, om de gegevens te corrigeren, om bezwaar te maken tegen de verwerking, of om ons te verzoeken de verwerking te beperken. Als u een reactie hebt achtergelaten op deze site dan kunt u ons verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die u ons opgegeven hebt, te verstrekken. Tot slot kunt u ook verzoeken dat we de persoonlijke data die we van u hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve-, wettelijke-, of beveiligingsdoeleinden. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@plantenstekjesruil.nl. We reageren zo snel mogelijk – maar in ieder geval binnen vier weken – op uw verzoek. Plantenstekjesruil.nl wil u er op wijzen dat u via deze link een klacht in zou kunnen dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Uw gegevens worden bewaard op de servers van Hostnet en WordPress via hun ‘shared hosting pakket’. Deze bedrijven nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Bovendien nemen wij uw privacy serieus en daarom zijn onze pc’s beveiligd met een virusscanner en firewall.

Als u het idee heeft dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via info@plantenstekjesruil.nl

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring wordt gewijzigd. We raden u daarom aan om deze pagina regelmatig te bezoeken en het beleid te raadplegen.

Deze privacyverklaring is opgesteld voor Plantenstekjesruil.nl en mag niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming door derden gebruikt of anderszins vermenigvuldigd worden.








Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de best mogelijke surfervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder de cookie-instellingen op uw toestel te wijzigen of op "Accepteren" hieronder te klikken, dan gaat u akkoord met deze instellingen. Meer informatie vindt u in onze cookieverklaring (onderaan de pagina te vinden)

Sluiten